Борац Земун освајач је Другог степена Купа КСС, пошто је у финалу савладао Раднички из Крагујевца – 86:79. Самим пласманом у финале овог дела најмасовнијег клупског такмичења, оба тима су изборила пласман на завршни турнир Купа Радивој Кораћ у Нишу.

Тамо их чекају Златибор – лидер КЛС после првог дела сезоне, као и пет клубова из АБА лиге – Црвена звезда мтс, Партизан НИС, ФМП Меридиан, Мега Моцарт и Борац.

Иако друголигаш, Борац је од почетка меча диктирао ритам и водио, највише чак 24 разлике – 42:18, колико је било већ у првом полувремену. Како је време одмицало, Раднички је почео да се буди. Земунцима је претила озбиљна опасност да ће у наставку ући у ритам гостију који би, највише због чињенице да долазе из вишег ранга такмичења, требало да су и физички спремнији. Раднички заиста јесте у наставку увео утакмицу у свој ритам, Рашко Катић је успео да успостави доминацију и предност Земунаца се топила.

Међутим, гости баш ниједном нису успели да преведу разлику на своју страну. Када би најозбиљније запретили, што се десило у неколико наврата у последњем периоду, најбоље је реаговао Стефан Синовец. Прво је на поене Рашка Катића, којим су Крагујевчани пришли на минус три – 75:78, реаговао сјајним скоком у нападу, којим је промашај Стефана Балмазовића за три претворио у поене уз фаул. Био је прецизан и са линије пенала и Борац је задржао дистанцу – 81:75, два и по минута пре краја.

Катић и Недељковић су пред последњих 50 секунди вратили госте у игру (81:79), али је онда опет Синовец изнудио фаул Недељковића, и то на шуту за три поена. Није грешио са линије пенала и домаћин је могао да почне да слави – 84:79. На другој страни, за три поена нису погодили Ђерасимовић и Раичевић, да би Челебић са линије пенала ставио тачку на овај меч.

Златне медаље победничкој екипи уручили су генерални секретар КСС Златко Болић и председник СО Земун Мирослав Гајић, док је победнички пехар капитену Борца Луки Вукоичићу предао Бошко Аџић, председник Кошаркашког савеза Београда.

Сребрне медаље Крагујевчанима уручили су такође Златко Болић и Мирослав Гајић, док је утешни пехар капитену Радничког Рашку Катићу предао генерални секретар КСС Болић.