Мушка У18 репрезентација вратила се из Измира, где је на Европском првенству освојила бронзану медаљу и изборила пласман на Светско првенство играча до 19 година које ће се играти следећег лета.

Наше момке је на аеродрому Никола Тесла дочекао Златко Болић, генерални секретар КСС. Честитао им је на – како је рекао – фантастичном резултату и додао:
– Није ово никаква флоскула, мислим да сте дали максимум, да сте направили оно што је требало да направите с обзиром на то какве сте проблеме имали током припрема. Вама велико признање и велика захвалност. Све ово време које сте утрошили овог лета сигурно није узалуд, ви то осећате када носите ову медаљу на вашим грудима. Још једном свака част за понашање, за игру, наравно и за резултат. Изборили сте пласман на Светско првенство што је велики резултат. Још једном – свака част!

Владимир Ђокић, селектор У18 репрезентације Србије, кратко се осврнуо на такмичење на коме је његов тим имао само један пораз – од Шпаније у полуфиналу.
– Оно што је сигурно,  ова екипа је састављена од врхунских момака, људи који су од првог дана знали шта желе. Показали су карактер, све оно што је непоходно да имају играчи када играју за репрезентацију Србије. Ја сам поносан на њих. Наравно, захвалност Предрагу Даниловићу, Златку Болићу, Ненаду Крстићу…. обезбедили су нам врхунске припреме за рад. Момци који су се одазвали сваког момента су показивали велику жељу за успехом. Квалитет који имамо, имамо. Мислим да смо постигли и више од очекиваног. Уз мало среће, могло је да буде и финале, да нисмо наишли на феноменалну Шпанију. Шта је ту је. Пресрећан сам, поносан… Идемо даље.

Са екипом је у Измиру био и Ненад Крстић, потпредседник КСС за мушку кошарку.
– Велики, огроман успех! Велики резултат је било, пре свега, пласирати се на Светско првенство, обезбедити континуитет на великим такмичењима. Имали смо пуно потешкоћа на почетку припрема, али сада то не бих много ни помињао, да не бих стављао сенку на овај успех. Мислим да је стварно велики. То ћемо урадити у неким наредним данима, када будемо анализирали целу причу, целу ову акцију. Понављам, направљена је велика ствар, не само за ову генерацију, већ за нашу кошарку. Атмосфера у екипи је била сјајна, момци су били дисциплиновани, вредни, мотивисани… И стручном штабу сам рекао да је оно четвртфинале против Израела, где смо се ми вратили из минус 17, показало какав карактер има овај тим. Ту фанатичну борбеност и јак карактер показали су потом и у утакмици са Словенијом, која је дошла после тешког пораза од Шпаније. И то је оно што краси овај тим.