Наша 3×3 репрезентација у среду од 10.30 игра полуфинале Олимпијских игара у Токију против Русије, коју су наши момци данас у последњем мечу прве фазе такмичења убедљиво савладали 21:10.

Душан Домовић-Булут рекао је пред полуфинале: – Све ово што смо до сада играли се буквално не важи ништа… Знамо добро противника, али ипак је најважније да се боримо, да се трудимо да останемо концентрисани током читавог меча, и када су све те вредности на правом месту онда долазимо до могућности да остваримо обе победе сутра, што је главни циљ.

Очекивања је изнео и Михаило Васић.
– Веома смо задовољни што смо са седам победа завршили групну фазу такмичења. Мислим да наша игра у прва три меча није била на нивоу који смо очекивали, али смо јаком одбраном и карактером добили те три прве утакмице. Већ од четврте утакмице смо били уигранији, лопта је ишла течније у нападу, боље смо се кретали, али и убацили смо неке шутеве споља које у прве три утакмице нисмо. Због тога смо у последње четири утакмице остварили можда лакше победе. Противник у полуфиналу нам је Русија коју смо у мечу групне фазе прилично лако савладали, али смо свесни да ће они у сутрашњи меч ући максимално мотивисани и да ће утакмица бити потпуно другачија у односу на претходну. Ако у овај меч уђемо са истом енергијом са којом смо улазили и у претходних седам дуела, мислим да ћемо бити на свом нивоу и да ћемо остварити победу.

Полуфинални мечеви су на програму сутра (28. јула), а Србија ће свој меч играти од 17.30 по локалном времену (10.30 часова по српском), док ће друго полуфинале бити на програму од 18.40 сати (11.40 часова по српском времену). Меч за треће место се потом игра од 21.15 часова (14.15 сати по српском времену), а финале 3х3 турнира на Олимпијским играма је предвиђено за 22.25 сати (15.25 часова по српском времену).