Победник јавног конкурса Кошаркашког савеза Србије за решење дреса који ће све репрезентативне селекције носити током 2023. године, када се обележава 100 година кошарке у нашој земљи, Мирослав Нимчевић из Суботице, посетио је данас „Кућу кошарке“.

Аутору дреса који је међу много предлога изабрао деветочлани жири КСС, новчану награду уручио је генерални секретар КСС Златко Болић.

– Честитам Мирославу на победи и сјајном решењу за дрес које ће све наше репрезентативне селекције носити током 2023, у години када обележавамо несвакидашњи, фантастичан јубилеј – читав век кошарке у Србији! Сигуран сам да ће наше кошаркашице и кошаркаши у овој прелепом дресу бележити врхунске резултате – рекао је генерални секретар КСС Златко Болић.

Мирослав је био изузетно задовољан што му је указана част да се наше девојке и момци боре за медаље на највећим такмичењима у дресу који је осмислио.

– Изузетно ми је велика част што ћу бити део кошаркашке историје Србије. Захваљујем се Кошаркашком савезу Србије што сам добио прилику да кроз конкурс представим своје идеје. Надам се да ће овај дрес бити таличан за све наше селекције – каже Мирослав Нимчевић.