Јуниорска 3×3 репрезентација Србије, играчи до 18 година, освајачи сребрне медаље на Светском првенству у мађарском граду Дебрецину, екипа у саставу Марко Ђорђевић, Предраг Панишић, Милан Шупут и Александар Митровић, предвођена тренером Ненадом Карановићем, кондиционим тренером Његошем Миловићем, у пратњи селектора сениора Марка Ждера и тренера Данила Лукића, посетила је данас „Кућу кошарке“. Вицешампионе света угостили су генерални секретар Кошаркашког савеза Србије Златко Болић и потпредседник за такмичења Душан Пројовић.

– Честитам вам у име комплетног Кошаркашког савеза Србије, председника, у моје име… Одиграли сте цео турнир фантастично. Мало је недостајало за победу и у финалу, али и ово је као да сте освојили злато. Свака част вама, тренерима и стручном штабу, само тако наставите и пред вама је велика будућност. Надам се да сте имали добре услове за припреме, трудимо се да Савез не обраћа пажњу само на сениоре, они су се већ доказали… Жеља нам је да и млађе категорије, женске и мушке, имају прави третман, да у наредном периоду обезбедимо још боље услове и да се са великих такмичења враћате са што бољим резултатима – рекао је Болић.

Момци су се захвалили и истакли да су задовољни великим успехом, да им је најтежи меч био четвртфинале против Литваније, као и да су Французи у финалу „све погодили“…

Наша У18 3×3 репрезентација oдиграла је сјајно цео шампионат. У такмичењу по групама падали су редом Мађарска (21:13), Тринидад и Тобаго (21:11), Немачка (20:14) и Египат (21:13), у четвртфиналу Словенија (21:15) и у полуфиналу Литванија (21:19). У финалу је недостајало и мало среће, па је Француска славила резултатом 21:17.