У оквиру прославе 75 година НБА лиге, једна од акција је и избор за први и други најбољи НБА тим свих времена састављен од играча из Европе, бивших и активних.

Номиноване је изабрао престижни панел састављен од новинара, утицајних и познатих личности, који и одређују 50 одсто коначног резултата, док преосталих 50 одсто одређују гласови навијача.

Од наших НБА кошаркаша, номиновани за најбољи НБА европски први и други тим свих времена су Владе Дивац, Никола Јокић и Предраг Стојаковић.

Остали номиновани су: Јанис Адетокумбо, Борис Дијао, Лука Дончић, Горан Драгић, Пау Гасол, Марк Гасол, Руди Гобер, Тони Кукоч, Шарунас Марчуљонис, Дирк Новицки, Мехмет Окур, Тони Паркер, Дражен Петровић, Дино Рађа, Арвидас Сабонис, Детлеф Шремф и Хидајет Туркоглу.

На линку http://NBA.com/Eurovote можете да гласате за своју најбољу прву и другу петорку и дате подршку нашим играчима.

Према првом пресеку гласања који је објавила НБА лига, у првом тиму су Дирк Новицки, Јанис Адетокумбо, Пау Гасол, Тони Паркер и Лука Дончић, док се у другом тиму тренутно налазе Никола Јокић, Тони Кукоч, Дражен Петровић, Предраг Стојаковић и Арвидас Сабонис.

Гласање траје до 6. априла, а резултати гласања биће објављени у петак 8. априла.