У оквиру редовних посета Регионалним кошаркашким савезима, генерални секретар КСС Златко Болић и координатор регионалних кошаркашких савеза Бошко Аџић посетили су РКС Јужне Србије. Састанак је одржан у Лебану, а делегацију Регионалног савеза предводили су председник Вуле Вуковић и генерални секретар Веселин Марјановић, уз присуство чланова Управног одбора региона, делегата Јужне Србије у Скупштини КСС и представника општине Лебане.

Присутни представници Регионалног савеза су упознати са недавним и наредним активностима КСС, а акценат посете је био информисање представника КСС о раду Регионалног савеза и клубова. У бројним дискусијама и обраћањима руководства РКС и представника клубова, изнети су проблеми са којима се сусрећу али и део предлога одређених измена аката КСС из домена регистрационе проблематике и такмичења. Договорено је да се сви евентуални предлози усагласе на нивоу РКС и у писаној форми доставе како би били презентовани стручним службама КСС на евентуално разматрање. Такође, договорено је и интезивирање посета представника КСС Регионалном савезу, а по потреби и појединим локалним самоуправама, по предлогу руководства РКС.

Велика захвалност руководству РКС Јужне Србије и руководству општине Лебане на гостопримству, организацији састанка и присуству бројних представника, али и на лепом неформалном дружењу после одржаног састанка.