Генерални секретар Олимпијског комитета Србије Ђорђе Вишацки и Извршни директор ОКС Дамир Штајнер посетили су данас женску кошаркашку репрезентацију Србије у Земуну.

Наше најбоље кошаркашице други пут узастопно су избориле пласман на Олимпијске игре па их, после Рија пре пет година, овог лета очекује наступ на највећој спортској смотри у Токију у конкуренцији још 11 најбољих светских репрезентација.

– Честитам вам још једном на пласману на Олимпијске игре и на Европско првенство. Ви добро знате колико је било тешко остварити пласман и колико је рада стало иза тог резултата. Игре у Токију ће се одржати и нису угрожене. Сви се спремамо за то. Верујем да сте се већ навикле на један посебан режим, који вам неће представљати проблем. Олимпијске игре представљају врх сваке спортске каријере и то добро знају оне које су већ уписале наступ пре пет година. Пратимо вас и желимо да се добро спремите за оба такмичења. Марина зна како се то ради и сигуран сам да ће све бити како треба – истакао је Ђорђе Вишацки.

Женска кошаркашка репрезентација Србије је на претходном олимпијском кошаркашком турниру у Рију освојила бронзану медаљу.

– Веома ми је драго што ћемо поново имати прилику да се дружимо, као и пре пет година у Олимпијском селу у Рију и верујем да ћемо бити подједнако успешни као тада. Честитам вам на пласману на Олимпијске игре и једва чекам да почне такмичење у Токију – закључио је Дамир Штајнер.

Репрезентација Србије ће крајем јула играти на Олимпијским играма у Токију, а противнице у групној фази биће тимови Канаде, Шпаније и Кореје. Месец дана раније, наше најбоље кошаркашице учествоваће на Европском првенству у Валенсији, где ће у групној фази за противнике имати тимове Италије, Грчке и Црне Горе.