Међународни мини баскет фестивал “Сачувајмо децу” доживеће своје десето издање у организацији „ОКК Плеј 017“ из Бујановца од 6. до 8. маја 2022. у Културно-спортском центру „Младост“ у Бујановцу.

Као и претходни фестивали, и овај ће имати поруку коју желимо да пренесемо широј јавности, поруку која ће бити посвећена деци и младима са сметњама у развоју.

Првог дана 6. маја биће одржана промоција фестивала на тргу Карађорђа Петровића у Бујановцу, где ће наши најмлађи чланови показати неке од основних кошаркашких елемената. Промоцији ће присуствовати и председник Мини баскет Србије Раде Георгиевски, који ће уједно имати и промоцију своје најновије књиге везане за развој мини баскета у Србији.

Истог дана планирана је „Пузијада“ за бебе на којој ће учествовати најмлађи мештани, па организатор позива све заинересоване родитеље да пријаве своју децу на број 066-606-8888 или на мејл okkplay017@gmail.com. Све учеснике „Пузијаде“ чекају награде.

Другог дана фестивала предвиђена је утакмица кошаркаша у колицима између екипа Сингидунум и Црвене звезде у Бујановцу.

Трећег дана играће се утакмице најмлађих мини баскеташа, који ће на четири терена у Културно спортском центру „Младост“ показати кошаркашко умеће. Сви учесници фестивала биће награђени медаљама, захвалницама и пехарима. У паузама између утакмица, деца ће имати прилике да учествују у радионицама које ће бити посвећене деци и младима са сметњама у развоју. Радионице ће организовати недавно формирано Удружење родитеља деце и младих са посебним потребама „Моји снови“. Такође, у паузама између утакмица мини баскеташи ће имати прилику да слушају презентацију о исхрани деце и здравом начину одрастања коју ће одржати доктор физичке културе Душан Николић.

На фестивалу у Бујановцу ће учествовати деца из Србије, Северне Македоније, Албаније, Немачке и других држава у окружењу.