У оквиру припрема за учешће мушке сениорске репрезентације Србије на Европском првенству 2022. и присуства на организационим састанцима, директор мушке репрезентације Драган Тарлаћ посетио је Праг где ће се одвијати групна фаза такмичења у првој половини септембра 2022. године.

Главном састанку у чешкој престоници присуствовали су представници ФИБА, водеће личности Кошаркашког савеза Чешке, као и представници свих репрезентација учесница групне фазе такмичења у Прагу.

Драган Тарлаћ је такође искористио прилику да посети нашу амбасаду и упозна његову екселенцију Берислава Векића са активностима Кошаркашког савеза Србије око предстојећег Европског првенства. Амбасадор Векић је истакао да ће Амбасада Србије бити добар домаћин нашим спортистима, а нашим репрезентстивцима пожелео да освоје најсјајније одличије.

Европско првенство ће се одржати од 1. до 18. септембра 2022. Србија ће играти у Д групи у Прагу са Холандијом, Финском, Пољском, Чешком и Израелом, док ће се елиминационе рунде и завршница одржати у Берлину.