Мушка сениорска 3×3 репрезентација Србије није успела да тријумфује на припремном турниру у Амстердаму – боља од наше била је прва репрезентација домаћина Холандије. Иако резултат овог турнира није у првом плану, остаје жал због пораза јeр је финале гледао и капитен фудбалске репрезентације Србије – Душан Тадић.

У првом мечу дана против Холандије 2 наши репрезентативци су пружили стандардно квалитетну партију и славили резултатом 21:15. Најефикаснији у тиму Србије био је Ратков са 9 поена, а пратили су га Ковачевић са 7, Савић са 4 и Којић са једним постигнутим поеном.

Репрезентација Холандије 1 је у следећем мечу, у коме је имала императив победе како би се пласирала у финале, приказала изузетну партију и славила резултатом 21:17. Колико је домаћи тим био расположен за игру говори и чињеница да су погодили чак седам шутева за два поена! У нашој репрезентацији Ратков, Васић и Ковачевић су постигли по 5 поена, док је Мајсторовић убацио два.

Непосредно пред почетак финалне утакмице, капитен фудбалске репрезентације Србије и амстердамског шампиона Ајакса – Душан Тадић, дошао је да поздрави и пожели срећу пред финални меч целокупној 3×3 делегацији Србије.

Ипак, ни уз подршку фудбалског капитена, репрезентација Србије није успела да добије изузетно тежак и узбудљив меч против прве екипе Холандије. Домаћин је славио резултатом 21:20. Као и у претходном мечу, домаћин је изузетно шутирао за два поена, овога пута у чак три ситуације на самом истеку напада. Током целог меча виђена је резултатака „клацкалица“, па је наша репрезентација на крају имала и предност од 20:19. Ипак, домаће судије су досудиле Србији (која је била у бонусу) фаул чиме су омогућиле Холандији два слободна бацања за саму победу – што су домаћи и искористили за коначан тријумф. У тиму Србије најефикаснији је био Васић са 8 поена, а пратили су га Којић са 6, Мајсторовић са 5 и Савић са једним постигнутим поеном.

Репрезентацију Србије у наредним данима очекују мечеви затвореног типа са репрезентацијама Холандије и Катара пре одласка на још једну проверу пред Олимпијске игре која ће од 21-23. маја бити у француском Воирону (учешће на међународном турниру Big Twelve).