Легендарном трофејном селектору наше кошаркашке репрезентације Душану Дуди Ивковићу данас је уручена награда за животно дело Спортског друштва Раднички.

Свечана церемонија је одржана у „Музеју историје Југославије“ поводом обележавања сто година од оснивања Спортског друштва Раднички у простору зграде „Музеј 25. Мај“. Свечаности је присуствовао и председник Србије Александар Вучић, који је добио златну значку поводом обележавања стогодишњице, за изузетан допринос и помоћ СД Раднички.

Душан Ивковић, уз брата Слободана Пиву Ивковића, једна је од највећих тренерских легенди које су потекле из спортског друштва са Црвеног крста, а признање су му уручили најмлађи чланови СД Раднички.

– Овом приликом желео бих да се захвалим на овом великом одликовању СД Раднички. Сигурно да је у ових стотину година било функционера и играча који су заслужили ово признање. Ја сам врхунске резултате остваривао са клубовима и репрезентацијом, можда би било боље да се ова награда додељује за верност. Није ретко да се каже веран као пас, а ја сам тако остао веран Радничком – рекао је Ивковић на додели признања.

Ивковић се захвалио председнику Вучићу на помоћи за изградњу новог објекта на Цвеном Крсту.

– Трудићемо се да направимо да Раднички функционише и у наредних сто година – поручио је Ивковић

Присутним званицама и бројним представницима медија обратио се и председник Србије Александар Вучић.

– Спортско друштво Раднички једно је наших најстаријих, а вероватно и најстарије спортско друштво, које је успевало да сачува своје име, и када је било другачије наређено, као и своју традицију и велике људе – поручио је Вучић и најавио градњу велелепне хале за то спортско друштво. – За око две и по године биће завршена хала и моћи ћете да отворите фантастичне спортске објекте, све што је неопходно, а у срцу Београда, што ће бити огроман подстицај за сву децу.