Два месеца пре почетка Европског купа у баскету 3х3, ФИБА је објавила саставе група на такмичењу које ће се од 10. до 12. септембра одржати у Паризу. Састави група прављени су према ренкингу Федерација, а Србија као убедљиво прва на ФИБА ранг листи, играће у А групи, са селекцијама Белгије и Украјине.

Наши баскеташи су освајачи Европског купа из 2018. и 2019, и први фаворити предстојећег такмичења у Паризу. Белгијанци – против којих ће Србија играти и на предстојећим Олимпијским играма у Токију – тренутно су 16. на светској ранг листи, док је Украјина имала више успеха, највећи је свакако остварила 2017, када је била броназана у Европи.

Словенци – четврти на светској ранг листи – носиоци су Б групе, где су још Пољска и Естонија. Француска – домаћин и србрни тим из 2019 – носи Ц групу, где су још Литванија (пета на ранг листи) и Аустрија (шеста на ранг листи) . Русија и Холанција – шести и седми тим на светској ранг листи, иначе ривали са предстојећих Игара у Токију – играће у истој групи Европског купа у Паризу, заједно са  Израелом, тек 43. федерацијом света када је у питању баскет 3х3.

Како су објавили из ФИБА, распоред ће бити накнадно саопштен.

Познати су и састави група женског турнира на Европском купу, али Србија ове године нема своје представнице међу најбољима на Континенту.