Председник KСС Предраг Даниловић, Ненад Kрстић потпредседник за мушку кошарку, генерални секретар Златко Болић и менаџер за 3×3 Дејан Ђокић угостили су златне момке из Граца. После светског злата освојеног у Антверпену, 3×3 баскеташи потврдили су доминацију и на управо завршеном европском првенству где су убедљиво савладали све противнике и донели још једну златну медаљу Србији.

Kућу кошарке данас су посетили комплетно чланови стручног штаба тренери Марко Ждеро и Данило Лукић, кондициони тренер Александар Милошевић и физиотерапеут Стојан Субашић као и играчи Дејан Мајсторовић, Страхиња Стојачић, Михаило Васић и Марко Бранковић

На коктелу у савезу председник Даниловић им је честитао још једном на свему што су урадили за нашу земљу и кошарку у Србији и нагласио да сада као светски и европски прваци имају још већу одговорност, да ће бити узор деци која планирају да се баве овим спортом и пожелео им да наставе са освајањем најсјајнијих одличја у континуитету.

Селектор Марко Ждеро се захвалио у име златне екипе и рекао да ће наставити овим путем, да се овим резултатима подиже 3×3 спорт на још виши ниво, да се свакога дана повећава број изванредних екипа и проширује списак потенцијалних репрезентативаца и да нема бојазни за будућност овог спорта у Србији.

Kомплетна екипа репрезентације, овог пута као противници у својим екипама, играће на великом финалном турниру Рода 3×3 првенства Србије на Тргу Републике у Београду 21. септембра када ће сви љубитељи 3×3 баскета имати прилику да поздраве светске и европске прваке.