РОДА 3х3 првенство Србије је прекинуто услед пандемије изазване Корона-19 вирусом, али од три званична турнира која су одржана, два је освојила 3х3 екипа Уба. Због тога и није изненађење што су на другом ФИБА 3х3 Мастерсу у сезони, који је одржан у мађарском Дебрецину 1. и 2. септембра, управо момци из екипе Уб играли само финале. Нажалост, од њих је у самом финалу била боља екипа Риге, која је последњих година у самом врху ФИБА ранг листе екипа, а Летонци су славили резултатом 21:20. Сам резултат говори колико је узбудљива и неизвесна финална утакмица била…

Екипа Уба наступала је на овом ФИБА Мастерсу у саставу: Марко Бранковић, Мирослав Пашајлић, Иван Поповић и Страхиња Стојачић. У својој квалификационој групи (Ц) освојили су прво место управо победом над фаворитом из Риге резултатом 21:16 коју, нажалост, нису успели да победе поново у финалу, да би службеним резултатом савладали и екипу Дебрецина (која је одустала од такмичења). У четвртфиналу их је чекала екипа Џеда (Саудијска Арабија) коју су „прескочили“ резултатом 21:17, да би им ривал у полуфиналу била екипа Новог Сада. У изузетно узбудљивој утакмици Уб је славио резултатом 22:19, и спречио Нови Сад да стигне до финала.

Поред Уба и Новог Сада, учесник другог ФИБА Мастерса била је и екипа Лимана (која је због повреда наступала без Стефана Стојачића и Стефана Којића) која је своје учешће завршила у четвртфиналу изгубивши управо од освајача турнира Риге резултатом 22:11.

Трећи ФИБА Мастерс у сезони играће се поново у Дебрецину и то 4. и 5. септембра, а поред српских екипа Нови Сад и Лиман учесник ће бити и Земун.