Србија У16 – Шведска У16 64:44 (17:6, 17:9, 16:0, 14:29)

Женска У16 репрезентација Србије пласирала се у финале Европског првенства Б дивизије у Подгорици. Тим који води селекторка Биљана Станковић у полуфиналу је био убедљив против Шведске. За прво место на турниру играће против бољег из меча Турска – Израел.

Пласманом у финале наше девојке су обезбедиле повратак у А дивизију, чиме су премашиле циљ који је пред њих постављен пре пута у Подгорицу.

Желећи да избегну драму какву су проживеле у четвртфиналу са Бугарском, наше девојке сада 40 минута нису одустајале од веома агресивне одбране. Кренуле су серијом 10:0, прве поене примиле тек после четири минута игре, и то са пенала. А онда у наредна два минута нити један. И у раној фази меча су правиле разлику.

Сјајна одбрана је била нешто што их је красило у свим претходним мечевима. И сада је била на висини задатка. Тек 15 поена су дозволиле Швеђанкама за првих 20 минута игре. На другој страни терена биле су изузетно расположене. Уопште није претерано рећи да су питање победника решиле до одласка на велики одмор.

Међутим, ни у наставку нису стале. Чини се да су чак других 20 минута одиграле још боље. Посебно трећи период када нису примиле нити један једини поен. Тај део игре завршен је са невероватних 16:0.

Иако је било извесно да њихова победа не може да дође у питање, нису одустајале од своје игре и сигурно су ишле ка финалу.

Три девојке су меч завршиле са двоцифреним учинком – Миња Аранђеловић, Јована Поповић и Јана Весић убациле су по 10 поена.

Комплетну статистику можете видети овде.

Photo by FIBA