Словенија У16 – Србија У16 81:86 (28:22, 21:21, 18:21, 14:22)

Мушка У16 репрезентација Србије победом над Словенијом завршила је прву фазу такмичења на Европском првенству у Скопљу. Од утакмице између Хрватске и Данске зависиће и коначни пласман, као и против кога ћемо играти у осмини финала.

Наши момци су до веома важне победе дошли после велике борбе, у неизвесној завршници.

Србија је већ половином трећег периода успела да се ослободи сталног притиска Словеније, која је у првом полувремену имала и двоцифрено вођство. Међутим, то није обесхрабрило наше момке, који су мало по мало ипак успели да преузму иницијативу. Последњих 15 минута гледали смо  мртву трку у којој је наш тим углавном успевао да остане корак испред, да би се у последња два минута ушло са два поена предности за тим тренера Александра Глишића – 79:81.

Тројком Филипа Ружичића Орлићи су затим побегли и на пет разлике – 79:84. Али то није био крај. Словенци су успели остану у трци. Само за тренутак. Саво Дрезгић је пола минута пре краја био половичан са линије пенала и отворио врата победи, да би Филип Ружичић ставио тачку на овај меч.

Саво Дрезгић је са 16 пеона био најефикаснији на мечу, имао је и пет скокова, двоцифрен учинак имали су још Мирослав Богдановић – 14 поена, Филип Ружичић – 13 поена и Огњен Радошић – 10 поена.

Комплетну статистику можете видети овде.

Photo by FIBA