Аустрија У18 – Србија У18 43:98 (13:20, 11:23, 11:24, 8:31)

Женска У18 репрезентација Србије остварила је нову убедљиву победу на Европском првенству „Б” дивизије у Софији. У трећем колу Д групе, наше девојке су биле боље од Аустрије. Следећи ривал – сутра од 17,30 часова – биће селекција Румуније. Биће то дуел две једине непоражене екипе у групи.

Тим који води тренер Милан Видосављевић је од старта неметнуо ритам, на време се одлепио и потом до самог краја држао утакмицу под контролом. Такав развој ситуације омогућио је и да се минутажа пажљиво распореди, па и да се не одустане од веома агресивне игре у одбрани која је натерала Аустрију на низ грешака – чак 44, а које су наше девојке углавном претварале у лагане поене.

Од страшног притиска у одбрани наше репрезентативке нису одустајале ни када је њихова предност ишла преко 30 поена. И у последњем  минуту су се бацале за лопту, на начин како су то радиле у првом. За такву борбеност награђене су убедљивом победом и у добром расположењу чекају својеврсни дерби групе.

Како је минутажа равномерно распоређена, и поени су још равномерније. Све девојке су се уписале у листу стрелаца, најефикаснија била је Ана Милановић са 18 поена, имала је и 11 скокова. До двоцифреног учинка ишле су још Дуња Зечевић која је уз15 поена, уписала и 5 скокова, Милица Ђокић – 11 поена и 6 асистенциај и Јована Спасовски са10 поена.

Комплетну статистику можете видети овде.

Photo by FIBA