Србија У18 – Румунија У18 71:50 (26:16, 18:10, 15:8, 12:16)

Женска У18 репрезентација Србије уписала је и трећу победу на Европском првенству „Б” дивизије у Софији. У својеврсном дербију групе, тим који води тренер Милан Видосављевић савладао је Румунију. После ове победе, наше девојке остале су једине непоражене у групи и обезбедиле прво место пред четвртфинале. Чека нас још меч са Данском, сутра од 17,15.

Већ је после брзих 8:2 могло да се наслути како ће се ова утакмица одвијати. Још једном су наше девојке одиграле сјајну одбрану и још једном су за такву борбеност награђене. За почетак – двоцифреним вођством већ у првом периоду – 23:12, колико је било на истеку осмог минута после два слободна бацања Марије Авлијаш. После тога, предност нашег тима не да није долазила у питање, већ је из минута у минут расла.

Али, то није значило да ће наше девојке да се опусте. Напротив, истим интензитетом су играле до самог краја. И по већ опробаном рецепту – добром одбраном и сјајном контролом скока – дошле до нове победе.

Једина слаба тачка био је шут за три поена, тек једну тројку из 14 покушаја су погодиле наше девојке, али су скоро све промашаје покупиле и претварале у поене из нових шанси. Имале су 54 скока – што је 23 више од ривалки – а од тога је 20 лопти ухваћено под кошем Румуније.

Најефикаснија је била Марија Авлијаш са 14 поена и 8 скокова, Ана Милановић је још била двоцифрена, она је стала на 11 поена и 5 скокова.

Комплетну статитстику можете видети овде.

Photo by FIBA