Србија У18 – Шпанија У18 38:60 (7:12, 6:19, 10:19, 15:10)

Мушка У18 репрезентација Србије није успела да се пласира у финале Европског првенства у Измиру, пошто је у полуфиналу изгубила од Шпаније. Наш тим има још једну прилику да освоји медаљу – у мечу за бронзу сутра ће играти са пораженим из полуфинала између Турске и Словеније.

Дуго су наши момци тражили нападачки ритам. Чак осам и по минута били су на само два поена, што  је Шпанија казнила и повела 12:2. Коначно је Ђоковић погодио и то ван линије 6,75. И деловало је да би после те прве тројке нешто могло да се промени . На жалост, није. Испоставило се да је то била једина тројка коју су наши момци убацили на овом мечу.

До краја првог полувремена наши момци су имали доста скромне проценте шута, чак и слободна бацања била проблем, што ни велика борбенсто није успела да надомести. Тако је Шпанија на велики одмор отишла са 18 поена предности (31:13), да би већ после првог напада у наставку имала и 20 поена вишка.

Опет су наши момци упали у нападачку кризу. Тек три поена за више од пет минута, нису били добар знак. Посебно јер је на другој страни Шпанија из напада у напад показивала зашто је први фаворит турнира у Измиру.

Лазар Ђоковић је једини дошао до двоциференог учинка – убацио је 13 поена.

Комплетну статистику можете видети овде.

Photo by FIBA