Србија У20 – Португалија У20 55:50 (11:9, 9:4, 9:18, 13:11, 4:4, 9:4)

Женска У20 репрезентација Србије такмичење по групама на Евроспком првенству у Шопрону завршила је победом. После 50 минута велике борбе, два продужетка, наше девојке су савладале Португалију и тако јој нанеле први пораз у групи.  Како је у последњем мечу наше групе Летонија савладала Ирску, наш тим је завршио на другом месту.

На Шампионату у Шопрону следи слободан  дан, такмичење се наставља у уторак, утакмицама осмине финала. Србија у уторак од 13,30 часова игра против Литваније.

После велике борбе, Србија је поготком Јоване Боричић, пред последњи минут другог продужетка побегла на три разлике – 51:48. Добра одбрана у наредном нападу, натерала је ривалке на тежак шут за три и – промашај. На другој страни, под кошем Португалије сигурна је била Мона Зарић, што је већ био озбиљан капитал за овакву утакмицу – 53:48. Испоставило се и довољан за победу.

Наше девојке су ову драму могле да избегну, имале су прилику да у регуларном делу славе. Марина Марчетић је у последњем нападу Србије сјајно пробила под кош. На 0,9 секунди пре краја није погодила, али је фаулирана. Међутим, ниједно од два бацања није погодила и утакмица је отишла у продужетак.

Иначе, тим који води тренер Бојан Јанковић је скроз добро почео меч. Почетком друге четвртине, наше девојке су ишле и на девет разлике – 22:13. водиле и 25:18. Међутим, Португалија је тада узвратила серијом 9:0 и утакмица је добила потпуно други ток. Решена је тек после 50 минута велике борбе.

Само је Ања Буквић отишла до двоцифреног учинка – уписала је 12 поена, уз 6 скокова, Мона Зарић је додала 9, Јована Боричић 7 и чак 16 скокова. До седам поена ишле су и Марта Јовановић и Невена Росић.

Комплетну статистику можете видети овде.

Photo by FIIBA