Сплит ће 11. и 12. јуна 2021. године бити домаћин међународног 3×3 турнира на коме ће се наћи и женска и мушка 3×3 репрезентација Србије. Обе наше селекције учешћем на овом турниру припремају се за такмичења која им предстоје – дамама квалификације за ФИБА 3×3 Европско првенство, а мушкарцима учешће на Олимпијским играма у јулу.

Женска селекција у Сплит је отпутовала у следећем саставу: Катарина Зец, Драгана Гобељић, Латинка Душанић, Снежана Чолић, Милица Ивановић и Тамара Рајић. Противник наших дама првог дана такмичења (11.јуна) биће од 10.00 сати репрезентација домаћина Хрватске, да би од 12.40 сати одмериле снаге са селекцијом Русије 2. Последњи меч дана играће против репрезентације Румуније 1 од 17.20 часова. Поред поменутих репрезентација (које се налазе у групи А), на турниру ће у женској конкуренцији учествовати и репрезентације Хрватске Б, Русије 1, Француске и Румуније 2 (група Б).

Мушка репрезентација Србије наставља припреме за учешће на Олимпијским играма овим турниром, а противници ће првог дана (11.јуна) у оквиру такмичења у групи Б бити селекције Холандије 1 од 12.20 сати, Хрватске 2 од 17.00 сати, и Русије 2 од 19.20 часова. Преостале екипе које учествују на турниру у мушкој конкуренцији су Русија 1, Холандија 2, Црна Гора и Хрватска 1 (група А). На овом турниру, Србију ће у мушкој конкуренцији представљати Стефан Стојачић, Михаило Васић, Стефан Којић, Дејан Мајсторовић и Марко Савић.

Стручни штаб који ће бринути о обе селекције је: Марко Ждеро и Данило Лукић – тренери, Стојан Субашић – физиотерапеут, уз селектора Горана Војкића.