Женска кошаркашка репрезентација Србије допутовала је на Златибор на припреме. Да није било пандемије Kорона вируса, наше најбоље кошаркашице би у овом периоду улазиле у другу фазу припрема за Олимпијске игре у Токију. Овако, селекторка Марина Маљковић на нашу планинску лепотицу повела је две групе играчица – искуснијe, којима жели да пружи могућност уигравања и заједничких тренинга у склопу припрема за наредно лето када ће, поред Олимпијског турнира у Токију, на програму бити и Европски шампионат, и млађу групу која тек улази у дрил репрезентације и која треба да буде носилац сениорског тима у блиској будућности.

– Златибор је наша база дуги низ година. Тамо се заиста осећамо као код куће и имамо најбоље могуће услове за тренирање. Околности су можда овај пут другачије, јер овог лета немамо такмичење, па тај период желимо да искористимо за уигравање, али и за увођење младих снага у репрезентативни систем. Очекује нас 11 дана вредног и напорног рада, после кога и играчице појединачно, али и ми као тим, треба да изађемо квалитетнији, јачи и бољи – рекла је селекторка Србије Марина Маљковић.

Подсећамо, женска кошаркашка репрезентација Србије обезбедила је пласман на Олимпијске игре у Токију, које су померене на јул 2021. Године. У међувремену, изабранице Марине Маљковић очекује наставак квалификација за Европско првенство кроз два прозора – у новембру 2020. и фебруару 2021. У прве две квалификационе утакмице прошлог новембра, Србија је славила против Турске и Албаније, а у групи је још и селекција Литваније.