Женска јуниорска репрезентација Србије – играчице не старије од 18 година – данас је почела припреме за Европско првенство „Б” дивизије које ће бити одржано од 30. јула до 7. августа у Софији.

На Европском првенству у Бугарској, Србија ће играти у групи са: Аустријом, Данском, Ирском и Румунијом. У четвртфинале пласираће се по две екипе из свих група. Следе редом елиминационе рунде, а само најбољи са Шампионата у Софији избориће пласман у „А“ дивизију.

Милан Видосављевић, селектор женске У18 репрезентације Србије, пред старт припрема изнео је своја очекивања:
– Ове године нас очекује Европско првенство у Софији, где нам је главни циљ повратак у „А“ дивизију. Имајући у виду да ове године само шампион улази у виши ранг, аутоматски су нам и амбиције највише. Верујем да ова генерација то може да изнесе, што је и показала на прошлогодишњим челенџерима.

Селектор је укратко објаснио и план припрема, током којих ће најважнији тест наша репрезентација имати на турниру у Чешкој – Клатови – где ће јој ривали бити селекције које се такмиче у „А“ дивизији: Чешка, Финска и Израел.
– Први део припрема обавићемо у Бањи Ковиљачи и на Дивчибарама, у том делу неће бити припремних утакмица. Након тога се враћамо у Бању Ковиљачу, где ћемо одиграти двомеч са репрезентацијом Велике Британије, 12. и 13. јула. После тога путујемо у Чешку на интернационални турнир где ћемо имати три добре провере, против екипа из „А“ дивизије. По повратку из Чешке долазимо у Ниш, ту ћемо одрадити завршни део припрема пред полазак у Софију на ЕП.

За крај, Видосављевић је подвукао:
Искористио бих ову прилику да се захвалим Кошаркашком савезу Србије који нам је, као и увек, обезбедиo најбоље могуће услове за припреме.

Припреме за Европско првенство „Б“ дивизије почињу следеће играчице:
Сара Васиљевић, Арт баскет
Бојана Талијан, Арт баскет
Ања Ђукић, Арт баскет
Ивона Миљанић, Арт баскет
Јована Спасовски, Црвена звезда мтс
Дуња Зечевић, Црвена звезда мтс
Андријана Вуковић, СПД Раднички д.о.о.
Мара Николић, СПД Раднички д.о.о.
Тара Биочанин, Краљево
Анђела Јанић, Краљево
Катарина Кнежевић, Арт баскет
Милица Ђокић, Лавови (БИХ)
Дариа Несторов, Радивој Кораћ
Ана Милановић, Црвена звезда мтс
Марија Авлијаш, Црвена звезда мтс
Јована Јевтовић, Црвена звезда мтс
Јована Николић, Визура

Стручни штаб:
• Селектор – Милан Видосављевић
• Први асистент – Тамара Бајић
• Други асистент – Алекса Стаменковић
• Кондициони тренер – Небојша Милановић
• Физиотерапеут – Марко Ђурковић
• Тим менаџер – Јелена Поповић