У претходном периоду, од 15. до 27. јуна, женска У18 репрезентација обавила је на Дивчибарама прву фазу припрема за ФИБА Челенџер, који ће се одржати у чешком граду Клатови од 27. јула до 1. августа 2021. На овом турниру ће, уз нашу репрезентацију, учествовати Литванија, Чешка, Мађарска, Турска и Ирска.

– Главни акценат у раду у овој фази је био на физичкој спреми и индивидуалном напретку играчица. Оно што је најважније, све играчице су дошле мотивисане и дале свој максимум у складу са својим могућностима. Оно што ме посебно чини срећним у овом тренутку јесте да су све играчице здраве и да није било повреда. Морао бих само да похвалим услове за рад које смо имали, јер је све било подређено нама и стварно је било задовољство радити у оваквом окружењу – каже тренер женске У18 репрезентације Србије Милан Видосављевић.

Другу фазу припрема екипа ће одрадити у Бањи Ковиљачи од 29. јуна до 25. јула, где ће одиграти и две припремне утакмице 14. и 15. јула против вршњакиња из Пољске. Након тога, требало би да одиграју и једну или две тренинг утакмице са нашом У16 селекцијом.

– Надам се да ћемо и овај део припрема одрадити како треба и што спремнији дочекати ФИБА Челенџер који нас очекује од 27. јула у Чешкој – каже Видосављевић.