Упркос томе што су две, можда и најузбудљивије партије на целим квалификацијама, управо одиграла наша женска 3х3 репрезентација, наше даме су остале без пласмана на ФИБА 3х3 Европско првенство које ће се у септембру одржати у Паризу.

Први противник наших дама била је репрезентација Белгије. Готово целим током меча наше девојке су „јуриле“ предност Белгијанки, да би у последњем минуту и повеле са 16:15, ипак је меч отишао у продужетак у коме је Белгија била сналажљивија и славила 18:17.

Имала је Србија још једну прилику да настави борбу за пласман на ЕП, и то против Пољакиња. Меч је почео на сличан начин као и против Белгије, али су наше даме упорном борбом успеле да стигну Пољску и на два минута пред крај меча поведу са 10:9. Уследиле су грешке и промашаји на обе стране, али је Пољска ипак имала можда и више среће, и тријумфовала са 11:10. На тај начин наше даме су заузеле последње место у својој групи без могућности за борбу за пласман на ЕП.

Упркос поразу у оба меча, наше девојке су игром и борбом коју су показале да им је место међу најбољим европским екипама.