Израел ће 25. и 26. јуна бити домаћин ФИБА 3х3 квалификационог турнира за учешће на Европском првенству. Мушка 3х3 репрезентација је обезбедила учешће као шампион претходног Европског првенства одржаног у Дебрецину 2019.године, док ће даме своје место морати да изборе кроз квалификације.

Пут Тел Авива кренуле су: Лана Душанић, Драгана Гобељић, Снежана Чолић и Катарина Зец, уз тренере Данила Лукића и Марка Ждера. Првог дана квалификација наша репрезентација биће слободна, те ће своје мечеве у групи играти у суботу 26.јуна. Први противник наших дама у групи А биће репрезентација Белгије, а меч ће се играти од 10.45 сати (по српском времену), док ће у другом мечу противник бити Пољска од 13:50 часова.

Потребно је обезбедити прво или друго место у оквиру своје квалификационе групе, а за пролазак на Европско првенство је потребна победа у „малом“ четвртфиналу. Потенцијални противници наше репрезентације у случају освајања једног од прва два места у групи су екипе из групе Ц – Шпанија, Аустрија и Грчка.

Поред овог квалификационог турнира који се одржава у Тел Авиву, од 26. до 27. јуна румунска Констанца ће бити домаћин другог турнира. Оба турнира ће дати укупно осам екипа, како у женској тако и у мушкој конкуренцији, које ће учествовати на ФИБА 3х3 Европском првенству заказаном од 10. до 12. септембра у Паризу.

Подсећамо да се све утакмице наших дама у квалификацијама могу пратити на званичном „Youtube“ каналу ФИБА 3х3 на адреси:

https://www.youtube.com/watch?v=taz7xoaTLiU