Генерални секретар Кошаркашког савеза Србије Златко Болић и помоћник министра омладине и спорта Дарко Удовичић уручили су данас у просторијама „Куће кошарке“ троја спортска колица за клупски ниво такмичења кошарке у колицима играчима Клуба кошаркаша у колицима Тигар из Параћина.

Уводну реч дао је генерални секретар КСС Златко Болић:

– Окупили смо се овде једним лепим поводом, мислим да је урађена права ствар између Министарства омладине и спорта и Кошаркашког савеза Србије да се набаве ова колица која ће вама кошаркашима сигурно користити за даљи рад и тренинге. Ово је добар пример како треба да се помаже свима и треба да буде пример осталима… Желим вам да вас ови реквизити дуго служе и да у њима постижете врхунске резултате.

Помоћник министра омладине и спорта Дарко Удовичић се обратио присутнима.

– Желим да изразим захвалност генералном секретару Златку Болићу на лепим речима, као и своје одушевљење… Ово је историјски дан, не само за вас него и за нас, леп пример како Министарство омладине и спорта на челу са министром Вањом Удовичићем, у сарадњи са Кошаркашким савезом Србије, спроводи ствари са речи на дела. Ради се о донацији троја колица за боље резултате у будућности. Знамо да сте били сјајни и до сада, очекујемо да са овим колицима будете још успешнији и могу да кажем у име министарства, а верујем да делимо мишљење са КСС, да ћемо и даље помагати Савез кошаркаша у колицима Србије. Сигуран сам да ћемо вам, сви заједно, омогућити боље услове за такмичење, а од вас очекујемо, као и увек, добре резултате и предан рад.

Удовичић и Болић су се овом приликом захвалили „Медиспорту“, који је организовао набавку ових колица.

Испред Клуба кошаркаша у колицима Тигар из Параћина говорио је Никола Като.

– Хвала пуно Министарству омладине и спорта и Кошаркашком савезу Србије на овом гесту. Већ 25 година сам у кошарци у колицима и ово је први пут да држава помаже кроз набавку кошаркашких колица. Не могу да не поменем велику помоћ Министарства приликом одласка наших златних момака на Европско првенство у Софији, где смо освојили сребрну медаљу златног сјаја и ушли у Б дивизију. Колица су основа за бављење овим спортом, не само за квалитетну игру него и за популаризацију и стварање новог кадра. Надам се да је ово само први искорак у тој сарадњи између Министарства омладине и спорта и Савеза кошаркаша у колицима Србије и чланица савеза, као и Кошаркашког савеза Србије. Ова колица су изузетно скупа и тешко да неки клуб сам може да приушти њихову набавку. Хвала вам још једном, оправдаћемо оно што смо до сада радили и радити на томе да и кошарка у колицима буде број један. Ако наши кошаркаши могу да буду на крову света, могу и кошаркаши у колицима… – рекао је Като.

На крају, председник Клуба кошарка у колицима Наис из Ниша Марко Александровић присетио се једног догађаја:

– Пре тачно годину дана седео сам са господином Дарком Удовичићем у Белој Паланци, на првој утакмици наше репрезентације на територији Србије и управо тада је обећао да ће многе ствари да се промене и да ће држава помагати кошарку у колицима кроз донацију опреме. Господине Удовичићу, у име свих нас вам се захваљујем на томе и желим да пренесете нашу захвалност министру Вањи Удовичићу – завршио је Александровић.