Женска кошаркашка репрезентација Србије вратила се данас поподне из Валенсије где је освојила титулу шампиона Европе. На београдском аеродрому „Никола Тесла“ наше златне девојке дочекали су челници Кошаркашког савеза Србије, чланови породица и пријатељи и бројни представници медија.

Генерални секретар КСС Златко Болић и потпредседник за мушку кошарку Ненад Крстић дочекали су шампионке, селекторку Марину Маљковић и њен стручни штаб, председника КСС Предрага Даниловића и потпредседницу КСС за женску кошарку Ану Јоковић са срдачним честиткама и великим букетима цвећа, које су поклонили свим дамама из наше златне експедиције.

– Утисци су феноменални, мислим да смо заслужено донеле злато и пехар у Београд. Уз сво дужно поштовање према Француској, утакмица против њих нам је била једна од лакших, јер смо од првог минута до краја одиграле апсолутно како смо се договориле. Деловала је прилично лако, у односу на Белгију и Шпанију које су биле психички и физички тешке. Много смо тренирале, али зато смо успеле да изгурамо до краја и донесемо злато… – објаснила је капитен Јелена Брукс.

Дочек су обележиле јаке емоције, а потекла је и по нека суза радосница…