Мушка сениорска репрезентација Србије, одиграће 19. и 21. фебруара два последња меча у оквиру квалификација за Европско првенство 2022. Попут претходног квалификационог „прозора“ који је у новембру одигран у Финској, и овог пута ће се борбе за пласман међу 24 најбоље екипе на Старом контитненрту играти у „балону“, а домаћин ће бити престоница Грузије, Тбилиси.

Селектор националног тима Србије, Игор Кокошков, одредио је 16 играча који ће бранити боје наше земље у предстојећем квалификационом „прозору“:

Василије Мицић (Анадолу Ефес)

Огњен Јарамаз (Партизан НИС)

Никола Ребић (Нантер)

Немања Ненадић (ФМП)

Алекса Аврамовић (Естудијантес)

Данило Анђушић (Бург)

Лука Ашћерић (Бург)

Марко Гудурић (Фенербахче)

Немања Дангубић (Партизан НИС)

Марко Луковић (Сплит)

Далибор Илић (Игокеа)

Марко Радовановић (ФМП)

Мирослав Радуљица (Жеђијанг Лајонс)

Филип Петрушев (Мега Сокербет)

Драган Апић (Будућност Воли)

Стефан Ђорђевић (ФМП)

Репрезентативци Србије ће се окупити у Београду током понедељка, 15. фебруара. У уторак, 16.02. на програму ће бити конференција за медије националног тима Србије, тренинг, и пут у Грузију. У петак, 19. фебруара, „Орлови“ ће од 16 часова по српском времену (19 часова по локалном) играти против Грузије. У недељу, 21. фебруара (13 часова по српском / 16 часова по локалном) свега четрдесет и три сата након завршетка прве утакмице, репрезентација Србије ће поново изаћи на паркет дворане „Тбилиси Спорт Палас“, када ће ривал нашем тиму бити Швајцарска.