БОРАЦ – МЕГА МОЦАРТ 73:82 (18:31, 18:23, 23:15, 14:13)

Кадети Мега Моцарта су нови шампиони Србије! Они су у великом финалу завршног турнира Триглав Кадетске лиге Србије у Чачку савладали Борац и стигли до трофеја.

Мега је наметнула свој ритам од првог минута и током прве деонице стекла лепу предниост – 31:18.

Борац је боље отворио другу четвртину серијом 9:2, коју су Београђани прекинули тројком, а онда поново дошлидо двоцифрене предности у 14. минуту – 38:27, а онда одличном игром стигли до великих 54:36 на полувремену.

Борац се у трећем периоду потпуно вратио у игру и пришао на 59:65 у 28. минуту, али је Мега до истека четвртине повећала на 69:59.

Држала је Мега двоцифрену предност и на старту последње деонице, а у 36. минуту имала је 76:68.

Пришао је Борац два минута пре краја на 73:76. Међутим, Чачани нису били прецизни, што је Мега казнила и 43 секунде пре краја повела 80:73. Покушао је Борац безуспешно у финишу тројкама, али је Мега заслужено славила!

Комплетну статистику можете видети овде

https://lige.kss.rs/mladje-kategorije-kss/triglav-kls/triglav-kadetska-ls-f8/

Фото галерију можете видети овде

https://disk.yandex.com/d/_S6HRi7fZhWEcw

У мечу за треће место Црвена звезда МТС победила је Динамик ВИП Пеј – 78:76.

Комплетну статистику можете видети овде

https://lige.kss.rs/mladje-kategorije-kss/triglav-kls/triglav-kadetska-ls-f8/

Фото галерију можете видети овде

https://disk.yandex.com/d/7yiitSnCIEV-4g

ДОДЕЛА НАГРАДА

# КСС је организатору турнира КК Борац Чачак доделио плакету за сјајну организацију финалног турнира, коју је потпредседник КСС за такмичења Душан Пројовић доделио директору Борца Марку Ивановићу.

# Најбољи стрелац лигашког дела такмичења је Лука Вукајловић из ужичке Слободе, који је током лиге укупно постигао 646 поена, односно просечно 29.4 поена по мечу. Признање му је уручио бивши репрезентативац и тренер сениора Борца Марко Мариновић. Поклон пријатеља КСС компаније Стерлинг уручила је Ирена Јекић.

# МВП играч лигашког дела је такође Лука Вукајловић из Слободе са 653 индексна поена, односно 29.7 по утакмици, а ово признање и пригодан поклон уручио му је бивши репрезентативац и комесар лиге Бојан Поповић, а поклоне Стерлинга Ирена Јекић.

# У најбољу петорку лигашког дела такмичења изабрани су Богољуб Марковић (Мега Моцарт), Павле Николић (Борац), Ђорђе Ћурчић (Борац), Матија Јордовић (Слога) и Боривој Којић (Спартак). Пехаре и пригодне поклоне уручили су Марко Мариновић и Оливер Костић, чланови стручног штаба сениорске репрезентације. Поклоне Стерлинга поделила је Ирена Јекић.

# Најбољи стрелац финалног турнира је Никола Топић из Црвене звезде МТС са укупно 68 поена, односно 22.7 по мечу. Признање и пригодан поклон уручио му је Марко Ивановић, а поклон Стерлинга Ирена Јекић.

# МВП играч финалног турнира је Асим  Ђуловић из Мега Моцарта, са укупно 79 индексних поена, просечно 26.3 по утакмици, а признање и пригодан поклон дао му је потпредседник КСС за мушку кошарку Ненад Крстић. Поклон компаније Стерлинг уручила је Ирена Јекић.

# Пријатељ КСС компанија Стерлинг припремила је поклоне за све екипе које су се појавиле на свечаној церемонији доделе награда.

# Четврто место припало је екипи Динамик ВИП Пеј, а пехар им је уручио Бојан Поповић.

# Пехар за треће место екипи Црвена звезда МТС уручио је члан градског већа за спорт Чачка Немања Трнавац, а бронзане медаље председник Борца Предраг Пантовић и представник компаније Стерлинг Небојша Мрваљевић.

# Пехар за друго место екипи Борца уручио је Ненад Крстић, као и сребрне медаље заједно са Марком Ивановићем.

# Златне медаље за прво место екипи Мега Моцарта доделили су селектор Србије Светислав Пешић и Душан Пројовић.

# Шампионски пехар кадетима Меге уручио је председник КСС Предраг Даниловић.