Женска кошаркашка репрезентација Србије вечерас путује у Истанбул, где ће у суботу од 16.00 часова одиграти последњу утакмицу квалификација за Европско првенство 2021. у Шпанији и Француској. Меч против Литваније неће имати резултатски значај, јер је Србија већ осигурала пласман на Евробаскет.

– Крећемо дан касније него што је планирано. Имали смо одређене проблеме у нашој млађој групи. Жао ми је што овај пут у Истанбул млађе играчице не могу да иду, јер су на тренинзима показале да вреде. Обратићу посебну пажњу на њих у завршном делу ове сезоне и свакако ће бити у мојим плановима од 15. априла. То је датум који сам одредила за почетак припрема за изузетно тешко лето које нас очекује са Европским првенством, а потом одмах и највећим такмичењем, а то су Олимпијске игре у Токију – рекла је селекторка Марина Маљковић.

На пут у Истанбулу креће 12 играчица, а то су: Ивон Андерсон, Јелена Брукс, Дајана Бутулија, Ана Дабовић, Невена Јовановић, Тина Крајишник, Сара Крњић, Николина Милић, Јована Ногић, Теодора Турудић, Александра Црвендакић и Саша Чађо.

– Желим да се посебно захвалим “Батуту”, директорки Верици Јовановић и координатору Дејану Ивановићу, као и лабораторији Батајница, јер су са нама били свакодневно, радили PCR тестирања и стварно су се потрудили да нам помогну колико год могу. Жао ми је што због ове ситуације нисмо могли озбиљније да се спремимо. Данас смо у Визури одрадили један тренинг на коме смо се припремали за ту утакмицу са Литванијом. Нема кукања. Идемо да се боримо. Остаје жал што младе играчице, јер је било планирано да поведем три-четири, неће бити са нама. Али пратим их, гледам их и 15. априла нека очекују мој позив уколико у другом делу сезоне наставе да се боре као и до сада – закључила је селекторка Маљковић.

Србија је у прве три утакмице квалификација остварила све три победе – две против Турске и једну против Литваније. Тријумф против Албаније је обрисан, с озбиром на то да је селекција Албаније одустала од такмичења.