Женска кошаркашка репрезентација отпутовала је рано јутрос преко Франкфурта у Валенсију, где ће учествовати на Европском шампионату. Наш тим са претходног Еуробаскета у Београду брани бронзано одличје, а овогодишњи шампионат је квалификациони за Светско првенство, које је на програму наредне године у Аустралији.

Селекторка Србије Марина Маљковић на пут је повела 14 играчица, од којих ће две морати да се врате у Београд после ПЦР тестирања, а пре техничког састанка у среду.

На пут су кренуле : Маја Миљковић, Соња Васић, Саша Чађо, Невена Јовановић, Јелена Брукс, Дајана Бутулија, Александра Црвендакић, Ивон Андерсон, Јована Ногић, Ана Дабовић, Маја Шкорић, Маша Јанковић, Анђела Дугалић и Тина Крајишник.

Са екипом су у Валенсију отпутовали и председник КСС Предраг Даниловић и потпредседница КСС за женску кошарку Ана Јоковић.

Репрезентација Србије такмичење у групи Б у Ла Фонтети отвара у четвртак 17. јуна, први ривал биће селекција Италије, а утакмица почиње у 18.00 часова. Преостале дуеле у групи наше репрезентативке играће у матине термину од 12.00 часова и то у петак 18. јуна против Грчке, односно у недељу 20. јуна против Црне Горе.

У групи А, са којом се укршта група Б у Валенсији, су домаћин Шпанија, Шведска, Белoрусија и Словачка. Преостале две групе играће се у Стразбуру, а у групи Ц ће се такмичити Белгија, Турска, Словенија и Босна и Херцеговина, док су у групи Д Француска, Русија, Чешка и Хрватска.

Првопласирани тимови из све четири групе обезбедиће директан пласман у четвртфинале (23. јун), док ће се другопласиране и трећепласиране екипе два дана раније (21. јун) борити за место међу осам најбољих.

Полуфинални дуели, финале, меч за треће и мечеви за пето и шесто место играће се 26. и 27. јуна у Валенсији.