Женска кошаркашка репрезентација Србије имала је прилику првог дана свог боравка у Сиднеју да се дружи са члановима многобројне српске заједнице у Аустралији.

Дружење је организовано у парку Кети Фримен у Олимпијском центру, а одазвао се велики број наших земљака, поготово оних најмлађих дечака и девојчица заљубљених у кошарку.

Амбасадор Републике Србије у Аустралији његова екселенција господин Раде Стефановић истакао је велико задовољство што ће једна репрезентативна селекција из Србије наступити на великом Светском такмичењу на тлу Аустралије и што ће Срби имати прилику да уживо посматрају и навијају за свој национални тим.

Очекује се иначе велики одзив српске заједнице и подршка нашим кошаркашицама током читавог турнира.

Селекторка женске кошаркашке репрезентације Марина Маљковић захвалила се на пријему и на дружењу. Она је нагласила да ће репрезентативкама бити велика част што ће имати бројне навијаче на трибинама у далеком Сиднеју, док је са друге стране свесна колико српској заједници значе овакви сусрети и дружења са репрезентативним селекцијама, као и да се увек врло радо одазива оваквим позивима наших људи из читавог света.

Србија ће у четвртак одиграти прву утакмицу на Светском шампионату за кошаркашице у Сиднеју против Канаде у 5.00 сати.