Европске шампионке, кошаркашице Србије, настављају свој пут ка одбрани трофеја у квалификацијама за Евробаскет који ће се наредне године одржати у Израелу и Словенији. После стартне победе против Хрватске од пре годину дана у Забоку, изабранице Марине Маљковић у четвртак имају ново искушење, а противник је селекција Бугарске.

У групи Е у којој се налазе три репрезентације, у првом прозору прошлог новембра одигране су само две утакмице. Хрватска је у Ботевграду победила Бугарску са 84:73, да би три дана касније код куће изгубила од Србије са 84:66. У овом прозору, поред дуела Србије и Бугарске, у недељу ће се одиграти и меч Хрватске и Бугарске у Вуковару.

Селекторка Србије Марина Маљковић за ову акцију рачуна на 15 играчица: Ивон Андерсон, Мина Ђорђевић,  Катарина Зец, Невена Јовановић, Ивана Катанић, Тина Крајишник, Јована Ногић, Ивана Раца, Надија Смаилбеговић, Александра Станаћев, Драгана Станковић, Кристина Топузовић, Теодора Турудић, Александра Црвендакић и Саша Чађо.

– Имам осећај као да се нисмо ни растајале од летос. Пролетео је овај период и срећне смо што смо поново заједно. Очекујемо добре тренинге у наредна три дана и да ову утакмицу одиграмо са једним лепим осећајем, па да се поново видимо убрзо у фебруару и да ове квалификације успешно приведемо крају. Што се тиче Бугарске, пред нама су припреме за тај дуел. Не треба потценити ниједног противника, па ни њих. Верујем да ће оне бити посебно мотивисане да играју против нас – истакла је капитенка репрезентације Србије Тина Крајишник.

Утакмица Србија – Бугарска на програму је у четвртак 24. новембра 2022. од 17.00 часова у новобеоградској „Хали спортова Ранко Жеравица“. Пласман на Евробаскет поред домаћина Словеније и Израела обезбедиће још десет репрезентација победника група, као и четири најбоље другопласиране екипе из ових квалификација.