Кошаркашки савез Србије организовао је “3×3 Дан медија”, који је био посвећен промоцији нове сезоне РОДА 3×3 првенства Србије која ће укупно бројати 24 турнира широм Србије, од којих је 15 А категорије. Сезона је почела прошлог викенда сјајним турниром у Сремској Митровици на коме је тријумфовала екипа Лимана…

Промоција је одржана у пријатној атмосфери брода „Сирена“, у присуству представника медија, спонзора и нашег 3х3 репрезентативца Стефана Стојачића, којима су представљене планиране активности током сезоне РОДА 3×3 првенства Србије 2021.

Уводну реч дао је генерални секретар КСС Златко Болић.

– Желео бих да вас поздравим у име Кошаркашког савеза Србије и моје име и да вам се захвалим што сте дошли… Мислим да је ово лепа идеја коју смо хтели да реализујемо на овакав начин на почетку РОДА 3х3 првенства Србије које је у организацији КСС… Захвалио бих се и нашим спонозорима, који нас прате дужи низ година и који нам помажу у реализацији овог такмичења. Ми ћемо ове године имати доста турнира и слободно могу да кажем да ће ти турнири бити сигурно најјачи и у Европи, а и на свету, с обзиром на то да најбоље екипе и најбољи играчи долазе из наше земље. Из тог разлога можемо да будемо поносни на ово такмичење. Волео да се што више пажње посвети овом такмичењу, јер је од ове године на Олимпијским играма званично и 3х3 баскет. Ове године смо увели младе снаге у наш 3х3 сектор и од ове године координатор 3х3 такмичења биће Дејан Ђокић. Досадашњи координатор Бошко Аџић је много тога урадио и овом приликом му се захваљујем, биће наравно и даље укључен и помагаће Дејану да се што брже и боље уклопи – објаснио је Болић.

O очекивањима од нове 3х3 сезоне говорио је менаџер за 3х3 Кошаркашког савеза Србије Дејан Ђокић.

– Хвала свима који су дошли, издвојили време да присуствују овом „Дану медија“. Желим да се захвалим и председнику Кошаркашког савеза Србије Предрагу Даниловићу и генералном секретару Златку Болићу, који су ми пружили шансу да будем члан 3х3 породице и да покушам да својом енергијом и младошћу унапредим РОДА првенство, почевши од ове године. Судећи по турниру у Сремској Митровици, који је био прошлог викенда, могу слободно да кажем да нас очекује једна сјајна година и мислим да смо успели да подигнемо турнир на један виши ниво. Новина за ову годину, тачније за све турнире А категорије којих је ове године 15, је то што смо увели „лајв“ студио који ће унапредити наш Јутјуб канал и генерално и деловаће приближно као мастерс трунири које организује ФИБА. Наравно, захвалио бих се и фирмама сарадницама које учествују у организацији 3х3 турнира већ дуги низ година, а то су „Дивоушн плус“ и „3х3 Ивент мејкер“, који својим дугогодишњим искуством доприносе да локалне самоуправе и локални организатори на најлакши и најбољи могући начин организују турнире широм Србије. Захвалио бих се и ја господину Бошку Аџићу који је цео систем такмичења 3х3 поставио на врло високи ниво и који ми, кроз своје савете и искуство, у великој мери помаже у организацији турнира.

Присутне је поздравио и 3х3 репрезентативац Србије Стефан Стојачић.

– Пре свега, желео бих да се захвалим Кошаркашком савезу Србије и свима на подршци коју имамо као „три на три“ заједница и пре свега за одржавање овог РОДА првенства, које је већ у Митровици, што се тиче организационе стране, показало велики напредак и бољитак који води ка томе да је квалитет који ми показујемо на терену све бољи. Тај турнир је стварно био на врхунском, на интернационалном нивоу што се тиче квалитета… Као што се у Кини каже се да је њихово првенство у стоном тенису јаче од Светског првенства, тако може да се каже и код нас што се тиче баскета… Вероватно да су турнири у Србији неретко много јачи него турнири у иностранству и Светској лиги, коју ми играмо. Само да најбољи тимови из Србије имају могућност да оду на ту светску сцену… Што се тиче нашег првенства, довољно сам рекао овом метафором која је у ствари снага нашег првенства, где је увек теже доћи до титуле на домаћем турнирима и бити првак Србије, него у небројено случајева, на неком међународном турниру. Репрезентација се припрема за предстојеће Олимпијске игре, где се очекује да ће Србија, као фаворит, вероватно имати једно од одличја, а надамо се сви златној медаљи. И то је плод свог овог рада и домаће лиге, свих ових тимова који су учествовали на међународној сцени – рекао је Стојачић.

Караван 3х3 РОДА првенства Србије се у суботу 15. маја сели у Крагујевац, где ће бити одржан још један турнир А категорије.