Нова сезона РОДА 3×3 првенства Србије је успешно стартовала, а до сада смо имали прилике да уживамо у два турнира.

После Сремске Митровице, друга станица претходног викенда био је Крагујевац, који је био домаћин 12. издања турнира и дефинитивно је оправдао епитет једног од најјачих турнира у Србији, а можда и шире…

И овог пута гледали смо фантастичну борбу наших екипа, како у сениорској, тако и у јуниорској конкуренцији, а најбољи су били и награђени.

У сениорској конкуренцији, након узбудљиве групне фазе, у четвртфиналу су се издвојиле екипе Србија У23, Свилајнац, Троја, Партизан, Аутокућа Секулић, Крупањ, Пирот и 4 Пика. Посебно је занимљиво да смо нову екипу Партизан 3×3 видели и у Крагујевцу, али црно-бели нису могли даље од четвртфинала пошто су поражени од још једних новајлија – Троје 3×3.

Тако су се у полуфиналу нашли Србија У23 и Троја, односно Крупањ и Пирот. Сам резултат 21:10 говори да је Троја лако изашла на крај са младим баскеташима, док смо у другом полуфиналу видели много већу борбу и победу Пирота – 17:16.

И на самом крају – велико финале, које је у потпуности оправдало очекивања. Да на српском туру никада није досадно видели смо још једном, а Троја је овог пута славила против Пирота са 21:19 и тако постала нови шампион Крагујевца. Уједно, њима је припао чек на 100.000 динара, као и слот за финале Србије, док је Пирот награђен са 30.000 динара, Србија У23 која је заузела треће место је добила чек на 20.000 динара, док је Крупањ као четврти добио 10.000 динара.

С обзиром на фантастичну игру, држимо палчеве да Троју гледамо и на наредним турнирима, можда већ и у Нишу следећег викенда.

Када се ради о јуниорској конкуренцији, екипа под називом Заборављени асови славили су у финалу против Чука јуниора 17:15 и окитили се златним медаљама.