Екипа из Србије по први пут од 2016. године није победник ФИБА 3×3  финалног турнира Мастерс серије. Лиман је имао победу у својим рукама, али је „двојком“ Летонац Мијезис (проглашен за МВП играча читавог турнира) донео својој екипи Риге тријумф и титулу најбоље 3×3 екипе на планети.

Сва три представника Србије су приказали врло добре партије на турниру. Након првог дана такмичења и мечева по групама, све три српске екипе су се пласирале у четвртфинале. Лиман се први „дочепао“ полуфинала победивши домаћина Џеду резултатом 20:17, да би исто учинио и Нови Сад тријумфом над екипом Њујорк Харлем резултатом 21:16. Ипак, Уб није успео да направи изненађење и савлада (испоставиће се и новог шапиона) екипу Риге.

У полуфиналу Лиман је рутински победио екипу Утене (21:13), док Нови Сад није успео да савлада Ригу која је славила резултатом 18:15.

Финале је било изузетно „тврдо“ где је у већем делу меча Лиман „јурио“ предност Риге, коју је у последњим минутима стигао и преузео конце игре у своје руке. Ипак, у неизвесној заршници при водству 20:19, Лиман није искористио „меч лопту“ у виду зицера који су промашили да би шутем за два поена Рига трујумфовала.

Коначан пласман наших екипа на овом турниру је био следећи: Лиман други, Нови Сад четврти, Уб седми.

Овим турниром завршено је овогодишње (скраћено) издање ФИБА 3х3 Мастерс серије. Почетак следеће сезоне за тимове се очекује током априла 2020. године, док подсећамо да мушку репрезентацију Србије „чека“ учешће на Олимпијским играма у јулу, као и учешће на ФИБА 3×3 Европском првенству у септембру 2020. године.