Традиционални Меморијални турнир ветерана који носи име „Драгиша Шарић“, 14. по реду, одржаће се у Београду 26. и 27. новембра 2021. уз учешће 55 екипа ветерана и ветеранки, који на паркет излазе у част некадашњег играча и тренера Партизана.

Овом поводом данас је у „Кући кошарке“ одржана конференција за медије, којој су, међу бројним учесницима и пријатељима турнира, присуствовала велика имена из света кошарке.

Госте су дочекали водећи људи организације овог престижног турнира ветерана, најмасовнијег и најквалитетнијег у Европи, Миодраг Марић и Бојан Спасојевић. У име организатора, Мишко Марић је истакао да се већина утакмица игра у дворани Визура спорт, а да главни мечеви, као и утакмица кошаркаша у колицима, крећу у суботу 27. новембра од 17.00 часова.

Конференција је почела минутом ћутања за, како је рекао Мишко Марић „велике кошаркашке и спортске раднике који су нас напустили – Душана Дуду Ивковића, Мишка Чермака, Бобана Петровића, Миленка Савовића…“

О легендарном Драгиши Шарићу и самом турниру уз бројне епитете говорили су генерални секретар КСС Златко Болић који је био Шарићев саиграч, Душко Вујошевић, Жарко Паспаљ, Љиља Станојевић и Миодраг Марић, а присутни су били и потпредседник КСС за мушку кошарку Ненад Крстић и Срећко Јарић.

И ове године ће на меморијалу „Драгиша Шарић“ учествовати бројне екипе из иностранства, и то из Турске, Русије, Немачке, Шпаније, Босне и Херцеговине, Хрватске, Словеније и других земаља…

У оквиру турнира, као и претходних година, биће организована хуманитарна акција сакупљања средстава за децу са посебним потребама и кошаркаше у колицима, а турнир је подржала Делегација Европске уније у Србији, испред које је говорио шеф за информисање ове организације Пол Анри Пресе.

Овом приликом, додељене су и плакете захвалности за 2020. и 2021. годину. Плакете за прошлу годину добили су као спортски новинар Предраг Мрмак, за тренера Братислав Ђорђевић, као играчица Вера Ђурашковић и као играч Жарко Паспаљ. За 2021. годину лауреати су спортски новинар Рада Николић, тренер професор Владимир Копривица, судија Борислав Жутић, доктор Глигорије Бабовић, играчица Јелица Комненовић и за играча постхумно Бобан Петровић, а признање је примила његова супруга Силвана.

Драгиша Шарић је изненада преминуо у јулу 2008. године на одмору у Пули. У то време, он је био помоћни тренер КК Партизан. Током играчке каријере, Шарић је наступао за Радник, Ушће, Војводину, Партизан, Профиколор, Хонвед и Беобанку, док је последњу сезону као играч провео 1999. године на Исланду.

Као тренер, Драгиша Шарић је радио у београдским Лавовима, Војводини, Визури, Мега Исхрани и Партизану.