Више од три стотине гледалаца на Калемегдану имало је прилике да гледа тријумф 3х3 мушке репрезентације Србије 2 у финалној утакмици против Холандије. Женска репрезентација заузела је треће место на турниру.
Другог – завршног дана међународног турнира у мушкој конкуренцији одиграни су мечеви за пласман. Репрезентација Србије 2 славила је у свом полуфиналном мечу против репрезентације Црне Горе резултатом 21:16, док је репрезентација Србија 1 изгубила од Холандије резултатом 22:16. Ипак се екипа Србија 1 „искупила“ победом над репрезентацијом Црне Горе и на тај начин освојила треће место на турниру.

Србија 2 је одиграла још једну квалитетну партију у финалу и славила над репрезентацијом Холандије за прво место на турниру. На овај начин су репрезентативци Србије заокружили још једну фазу својих припрема за предстојеће Олимпијске игре.

Женска 3х3 репрезентација Србије одиграла је данас још два своја меча са противницама са којима је и јуче играла – понову су наше даме славиле против репрезентације Мађарске, овога пута резултатом 18:12, док јеу другом мечу дана изубила од репрезентације Немачке резултатом 10:7. Одиграле су наше даме још један меч са Мађарском, али су овога пута поражене резултатом 16:14. Узимајући у обзир резултате у међусобним мечевима Немачке и Мађарске, репрезентативке Србије су, на жалост, завршиле тек на трећем месту. Али оно што охрабрује пред одлазак на квалификације за ФИБА 3х3 Европско првенство су пружене партије против реномиране репрезентације Мађарске, која је била један од кандидата за одлазак на Олимпијске игре.

Након овог феноменалног турнира репрезентација, већ сутра је пред нама још један изванредан турнир у 3х3 кошарци који ће се одиграти на истом месту као и овај – отворени кошаркашки терени КК Црвене звезде на Калемегдану, али овог пута у питању ће бити један од најквалитетнијих турнира РОДА 3х3 првенства Србије – Београд 3х3.