Мушка сениорска репрезентација Србије окупиће се и тренирати од 25. јуна до 5. јула у својој традиционалној бази хотелу „Гранд“ на Копаонику. Како су услед пандемије вируса Ковид 19 репрезентативна такмичења овог лета отказана, селектор Игор Кокошков и стручни штаб су донели одлуку да на десетодневним припремама одрже тимски дух националног тима и на тај начин се припреме за изазове који предстоје.

Из предострожности, овог лета неће бити традиционалног окупљања у присуству представника медија на почетку припрема, већ ће прва обавеза репрезентативаца бити у среду 24. јуна, када је у јутарњим часовима, на програму обавезно тестирање играча и чланова стручног штаба на вирус Ковид 19.

На десетодневне припреме селектор Кокошков је позвао све играче који су доступни, па се тако на списку репрезентативаца не налазе кошаркаши који играју у Немачкој, Шпанији и НБА, где је сезона у јеку или ће се ускоро наставити. Такође, због обавеза у свом клубу, припреме неће водити селектор Игор Кокошков, већ ће то чинити његови асистенти Дејан Милојевић, Владимир Јовановић, Јовица Антонић и Богдан Караичић, док ће за физичку припрему бити задужени проф. Владимир Копривица и Владимир Радоњић.

На ширем списку за предстојеће припреме, налази се 31 играч:

Милош Теодосић, Мирослав Радуљица, Стефан Јовић, Василије Мицић, Немања Недовић, Никола Калинић, Огњен Јарамаз, Раде Загорац, Стефан Бирчевић, Урош Трифуновић, Никола Јанковић, Новица Величковић, Лука Ашћерић, Никола Ребић, Бранко Лазић, Огњен Добрић, Дејан Давидовац, Бориша Симанић, Никола Јовановић, Огњен Кузмић, Стефан Ђорђевић, Стефан Пот, Марко Пецарски, Алекса Раданов, Марко Радовановић, Алекса Аврамовић, Немања Дангубић, Лука Митровић, Далибор Илић, Стефан Јанковић и Алексеј Покушевски

Након што му је недавно потврђено присуство вируса Ковид 19 у организму, своје учешће на припремама је отказао центар Никола Јанковић. Полазак репрезентације на Копаоник планиран је за четвртак 25. јун у јутарњим часовима.