Мушка У16 репрезентација Србије отпутовала је у Скопље, где ће од 12. до 20. августа учествовати на Европском првенству. У првом делу такмичења Орлићи ће играти у групи са селекцијама: Словеније, Хрватске и Данске. У осмини финала укрштамо са групом где су: Израел, Литванија, Француска и Холандија.

– Вредно смо радили, спремни смо за такмичење. Мотивисани идемо у Скопље. Очекујемо тежак и неизвестан турнир. Играчи су млади и на почетку каријера, ово им је прво велико такмичење. Борићемо се храбро и достојно репрезентовати Србију. Тренутно смо фокусирани на прву утакмицу у групи. До почетка такмичења имаћемо прилику да на кратко упознамо амбијент и спроведемо завршне припреме – рекао је пред пут у Скопље, селектор мушког У16 тима Србије, Александар Глишић.

Наш тим је завршни део припрема обавио у Нишу, где је селектор Глишић одредио и 12 играча који ће представљати Србију на Евробаскету. То су: Урош Ивковић, Мирослав Богдановић, Саво Дрезгић, Александар Гољовић, Огњен Радошић, Петар Милосавчевић, Милош Шојић, Филип Ружичић, Урош Ромчевић, Владимир Поповић, Стефан Плиснић и Алмир Асани.

Уз селектора Александра Глишића, у стручном штабу још су асистенти Немања Варничић, Иван Павловић и Владимир Несторовић, кондициони тренер Иван Пијанец, физиотерапеут Ђорђе Царевић и Александар Смиљанић, тим менаџер.

Б група
Словенија
Србија
Хрватска
Данска

Прво коло (12. август)
18,45: Словенија – Данска
21,00: Србија – Хрватска

Друго коло (13. август)
16,30: Хрватска – Словенија
21,00: Данска – Србија

Треће коло (14. август)
16,30: Словенија – Србија
18,45: Хрватска – Данска