Мушка У16 репрезентација Србије почела је припреме за Европско првенство које ће се од 12. до 20. августа играти у Скопљу.

Од 19 играча са списка, на Дивичбаре, где ће бити обављена прва фаза припрема, отпутовало је њих 17.
Митар Бошњаковић је тренутно са У17 репрезентацијом на Светском првенству, он ће нам се придружити по повратку из Шпаније, док је Стефан Марјановић отказао због здравствених разлога – објаснио је селектор У16 репрезентације Србије, Александар Глишић.

Додајући да су пре коначног објављивања списка током сезоне обављени контролни тренинзи где су тестирани кандидати са ширег списка, Глишић је наставио:
Била је веома компликована сезона, али успели смо да се окупимо у децембру и почетком јуна, на два-три дана. Кроз те провере дошли смо до ових 18 играча. Моја жеља је, пре свега, да момци остану здрави, да избегнемо повреде. Тако смо и темпирали припреме. Момци су изузетно мотивисани да достојно представимо Србију на Европском првенству.

Према плану припрема, наш тим ће на Дивчибарама остати до 14. јула. Следи повратак у Београд, где ће бити одигране и прве припремне утакмице – 16. и 17. јула против Словеније, па 22. и 23. јула против Северне Мекедоније, затим 30. и 31. јула против Пољске. Екипе се потом сели у Ниш, где ће од 6. до 10. августа обавити завршни део припрема, и где ће против селекције Шпаније, 7. августа, имати генералну пробу. Из Ниша наш тим 10. августа путује у Скопље .

Дивчибаре су наша база, ту су биле све наше селекције. Имамо одличне услове и овде ћемо бити до половине јула. Током припрема одиграћемо неколико утакмица. Надамо се најбољем – додао је Глишић.

На Европском првенству у Скопљу, Србија је у групи са селекцијама Словеније, Хрватске и Данске.

На списку позваних играча су:
Стефан Плиснић, Партизан
Урош Ромчевић, Партизан
Александар Гољовић, Партизан
Саво Дрезгић, Партизан
Алекса Влајић, Мега
Петар Милосавчевић, Мега
Милош Шојић, Беко
Огњен Радошић, Игокеа
Андреј Костић, Црвена звезда
Митар Бошњаковић, Реал Мадрид
Стефан Марјановић, Стар
Александар Војиновић, Стар
Владимир Поповић, Петровград
Урош Ивковић, Борац
Василије Стојић, Борац
Мирослав Богдановић Оранџ, ИТ
Алмир Асани Оранџ, ИТ
Лука Марчета Хантерс
Филип Ружичић, Спарс

Стручни штаб
Александар Глишић, селектор
Немања Варничић, помоћни тренер
Иван Павловић, помоћни тренер
Владимир Несторовић, помоћни тренер
Иван Пијанец, кондициони тренер
Ђорђе Царевић, физиотерапеут
Александар Смиљанић, тим менаџер