Мушка У17 репрезентација Србије вратила се из Малаге, са Светског првенства, на коме је освојила пето место. Наше момке је на аеродрому „Никола Тесла“ у име КСС дочекао генерални секретар Златко Болић. После честитки нашем тиму на оствареном резултату, Болић је рекао:

Сигурно да ово пето место на Светском првенству значи као и медаља на Европском. Можда су имали малу несрећу да у четвртфиналу играју против репрезентације САД која је показала највише на том такмичењу. Мислим да су наши момци заслужили медаљу, али и ово је за све нас у Кошаркашком савезу Србије велики резулат. Момци треба да подигну главе горе. Следеће године их очекује Европско првенство, овде код нас у Нишу. 

Болић је потом додао:
Треба похвалити и селектора, све тренере, цео тим. Имали су великих проблема са здравственим билтеном. Опет кажем, КСС поносан на резултат који су остварили, с обзиром да су међу пет најбољих репрезентација на свету. Од тих пет репрезентација, чак четири су из Европе, што је добар знак. Ми рачунамо на ову селекцију. Момци имају талента, недостаје им неколико играча. Када буду комплетни, сигуран сам да ће бити један од фаворита за освајање медаље на Европском првенству следеће године.

Драгољуб Аврамовић, селектор У17 тима Србије, изнео је своје утиске после такмичења у Малаги:
Направили смо јако добар резултат освајањем петог места на Светском првенству, у оваквом костуру где смо били распоређени и са неким проблемима које нисмо помињали раније. Ево сада кад смо се вратили и све завршили, треба рећи да смо тамо били нека потпуно друга екипа. Већ на почетку су нам недостајала два-три играча, па су неки дошли повређени, па смо их мало одмарали. Да бисмо на крају, последња три-четири дана турнира, односно, практично од четвртфинала, играли смо са седам-осам играча. 

Због свега тога, селектор Аврамовић је још једном одао признање тиму:
– Свака част играчима на карактеру, на жељи, на атмосфери, на дивном дружењу. Надам се да ће ове ствари памтити дуго. Не само резултат, већ и то дружење које траје већ ево другу годину. Почело је прошлог лета у Новом Саду. Хвала КСС, пре свега на подршци, а посебно на условима које смо имали. Хвала, председнику Даниловићу, генералном секретару Болићу, потпредседнику Крстићу. Хвала и селектору Пешићу који нас је звао док смо били у Малаги, распитивао се, честитао… Надам се да ће ова генерација следеће године на Европском првенству, пре свега, бити комплетна и здрава, да ће момци напредовати. Верујем да је пред њима лепа будућност, материјал и за сениорску репрезентацију.