Мушка јуниорска репрезентација Србије – играчи не старији од 18 година – почела је припреме за Европско првенство које ће се од 30. јула до 7. августа одржати у Измиру.

Прву фазу припрема наш тим ће обавити на Дивчибарама, где ће одиграти и прве пријатељске утакмице – 6. и 7. јула против Велике Британије. На прву прозивку селектору Владимиру Ђокићу јавило се 15 играча, од 17 колико их је на списку.

Балша Радоњић је искренуо зглоб и у наредних пар дана знаћемо да ли ће моћи да нам се прикључи, док Алекса Вучетић има завршни испит у школии у Минхену, прикључиће нам се за пар дана – објаснио је селектор У18 тима Србије, Владимир Ђокић.

Иначе, пред старт припрема, тим се суочио са бројним отказима.
Неки су били неоправдани, па и чудни, али нећу о њима да причам. Све то никако не разумем и не желим да коментаришем. Нажалост, не дешава се први пут – додао је Ђокић.

Репрезентација је већ обавила први тренинг на Дивчибарама, после кога су Ђокић и његов стручни штаб били више него задовољни.
Већ на неком првом састанку и у разговорима, видело се да су сви момци мотивисани, да једва чекају да изађу на терен. Идеја је да одрадимо 10 дана на Дивчибарама, после тога се спуштамо у Београд, где ћемо играти утакмице са Великом Британијом. Ту ћемо већ имати неки увид како то све изгледа. Затим путујемо за Шпанију на озбиљан турнир, где ћемо за четири дана одиграти три утакмице против Чешке, Италије и Шпаније. Због тих отказа, списак нећемо дирати док се не вратимо из Шпаније, односно до завршне фазе припрема у Вршцу. Ту ћемо играти две утакмице против Турске у саставу који би требало да путује на Европско првенство.

На Шампионату у Измиру Србија је у групи са: Чешком, Грчком и Словенијом. Али, Ђокић је причу о ривалима одложио за неко време. О амбицијама на такмичењу које је квалификационо за Светско првенство играча до 19 година, које се игра наредног лета, само је рекао:
Амбиције се знају без обзира ко се одазвао, а ко није. Све ћемо учинити да изгледамо јако добро, убеђан сам у то. Прошле године смо на Челенџеру, у конкуренцији годину дана старијих, изгледали добро. Сада смо сви годину дана старији и зрелији. Носиоци игре су ту. Очекујем леп резултат.

На списку селектора Ђокића за Европско првенство у Измиру су следећи играчи:
Илија Милијашевић, Динамик
Вук Богуновић, Варезе
Филип Радаковић, Црвена звезда
Лука Андрић, Борац Чачак
Ђорђе Ћурчић, Борац Чачак
Никола Ђапа, Мега
Алекса Миленковић, Мега
Марко Шаренац, Црвена звезда
Јован Ристић, Динамик
Балша Радоњић, Олимпијакос
Алекса Милошевић, Слобода Ужице
Вук Живановић, Раднички КГ
Марко Крстић, Партизан
Алекса Човичковић, Игокеа
Константин Карапетровић, ИПА, Италија
Лука Кулунџић, Нови Пазар
Алекса Вучетић, Бајерн Минхен

Стручни штаб:
Владимир Ђокић, селектор
Михаило Шушић, помоћни тренер
Стеван Мијовић, помоћни тренер
Александар Ђорђевић, помоћни тренер
Александар Севић, кондициони тренер
Ђорђе Милошевић, физиотерапеут
Александар Смиљанић, тим менаџер