Мушка У20 репрезентација Србије отпутовала је у Тбилиси где ће од 15. до 24. јула учествовати на Европском првенству „Б” дивизије. Пре пут у Грузију, селектор Владимир Јовановић одредио је тим који ће покушати да врати Србију у „А” дивизију.

То су следећи играчи: Алекса Ковачевић, Урош Пауновић, Марко Андрић, Никола Манојловић, Никола Шарановић, Лука Пауновић, Михајло Бошковић, Војин Медаревић, Петар Ковачевић, Михајло Мушикић, Павле Степановић и Лука Аксентијевић.

Била је то тешка одлука, јер су момци заиста били сјајна група. Захвалио бих се свима који су се одазвали и који су били ту са нама – рекао је селектор Јовановић.

Уз селектора Јовановића, у стручном штабу су и помоћни тренери: Марко Цветковић и Миодраг Динић, кондициони тренер Радивој Мандић, физиотерапеут Миљан Нићифоровић и тим менаџер Александар Рашић.

Јовановић се затим осврнуо и на саме припреме:
Имали смо заиста сјајне услове, КСС нам је обезбедио све што нам је било потребно, на свим локацијама – од Дивчибара, преко Београда, на крају и у Вршцу. Одиграли смо седам утакмица, пет смо победили. Учествовали смо и на јаком турниру у Подгорици, где смо играли добро. У последњим проверама играли смо против Француске, која је један од фаворита за освајање медаље на Европском првенству „А” дивизије и оба пута смо победили. Тако да сам задовољан до сада урађеним. Надам се да ћемо у том ритму, са том енергијом и добром атмосфером, да наставимо и на Првенству.

На Шампионату у главном граду Грузије, Србија је у групи са селекцијама: Словачке, Финске, Албаније и Швајцарске. Стартујемо у петак од 19 часова против Словачке.
Идемо утакмицу по утакмицу. Пробаћемо да добијемо што више, да пробамо да освојимо прво место у групи, што би нам олакшало посао даље у наставку. Сигурно да ће нам Финци бити најтежи противник у групи, мада су се и селекције Швајцарске и Словачке подигле у последњих неколико година. Биће ту изазова. Касније укрштамо са Ц групом де где су најопаснији Мађари и Летонци. Али њих ћемо гледати  на самом Првенству. Циљ је јасан – желимо да се вратимо у „А” дивизију – рекао је Јовановић.

После прве рунде такмичења, по две најбоље селекције из свих група пласираће се у четвртфинале, даље се играју класичне нокаут рунде.

Д група
Финска
Србија
Албанија
Швајцарска
Словачка

Прво коло (15. јул)
16,45: Швајцарска – Албанија
19,00: Србија – Словачка

Друго коло (16. јул)
14,30: Албанија – Србија
16,45: Финска – Швајцарска

Треће коло (17. јул)
16,45: Словачка – Албанија
19,00: Србија – Финска

Четврто коло (19. јул)
14,30: Швајцарска – Србија
16,45: Финска – Словачка

Пето коло (20. јул)
19,00: Албанија – Финска
21,15: Словачка – Швајцарска