Мушка јуниорска 3х3 репрезентација завршила је учешће на ФИБА 3х3 Европском првенству за јуниоре у четвртфиналу. Боља од наше била је репрезентација Словеније која је славила резултатом 17:14.

3х3 јуниори Србије ушли су у меч са пуно енергије и жеље, али ипак све то није било довољно за славље на крају. Од самог почетка утакмице екипе су се смењивале у водству које није било веће од 2-3 поена, да би ипак у последња два минута Словенија ушла са предношћу коју Србија до краја није успела да стигне. У тиму Србије најефикаснији су били Панишић и Бурсаћ (2) са по 4 постигнута поена, док су Митровић и Шупут постигли по 3.

Треба нагласити да су 3х3 јуниори Србије управо своје две утакмице на целом турниру изгубили управо од финалиста Европског првенства – од победника Словеније у четвртфиналу, а управо је пораз од Украјине у групи „послао“ Србију на новог првака Европе у елиминационој фази.

Ипак, Србија се неће вратити без медаље са Европског првенства, јер је Никола Бурсаћ у такмичењу у шутирању ван линије за два поена освојио друго место и сребрну медаљу.

У женској конкуренцији првакиње Европе су репрезентативке Шпаније које су у финалу победиле Немачку.