Сениорска мушка 3×3 репрезентација јутрос је кренула пут Јапана где ће пре учешћа на Олимпијским играма имати свој припремни и аклиматизациони камп у граду Карацу (Сага префектура). После више од три месеца припрема, 3×3 репрезентација је дошла до последњег степеника у свом тренажном процесу који ће бити завршен у Јапану.

Репрезентација ће за Токио стићи преко Париза, али их и по доласку у Токио очекује још један лет за Фукуоку – одакле ће аутобусом путовати за Карацу.

За Јапан су кренули следећи играчи: Дејан Мајсторовић, Марко Савић, Стефан Којић, Михаило Васић и Александар Ратков. Душан Домовић-Булут ће се екипи придружити до петка из приватних разлога. Стручни штаб који брине о екипи је у саставу: Марко Ждеро и Данило Лукић – тренери, Душан Сајић – физиотерапеут репрезентације, и Горан Војкић – селектор репрезентације.

3×3 репрезентација Србије ће у Карацуу бити од 13. до 20. јула (до самог уласка у Олимпијско село), а током наведеног периода ће одиграти и тренинг утакмице против репрезентације Јапана (16. и 17. јула).

Подсећамо да 3×3 турнир на Олимпијским играма траје од 24-28. јула, а репрезентација Србије важи за главног кандидата за освајање највишег одличја.