Поново је мушка 3×3 репрезентација победила на припремном међународном турниру – овога пута у Далмацији, у Сплиту. Треба нагласити на су и 3×3 репрезентативке Србије приказале добре партије другог дана такмичења и zаузеле пето место на турниру дама.
Мушка 3×3 репрезентација је другог дана турнира у Сплиту (субота,12.јун) пружила боље партије него претходног дана. Овога пута је то било и потребније јер су сви мечеви које су играли били за пласман. У првом мечу дана, у четвртфиналу, противник наше репрезентације била је Холандија 2 коју је Србија савладала резултатом 21:12. Још убедљивијом
партијом против селекције Холандије 1 коју је наша репрезентација
савладала са убедљивих 21:7, Србија се пласирала у финале турнира. Тамо
их је чекала репрезентација Русије Север, коју је јуче наш тим савладао
поготком за два поена у самом финишу меча (погодак Којића) резултатом 21:19. Финале није ни мало личило на претходни меч истих противника, а наша селекција је „прегазила“ Русе резултатом 21:12 за коначан тријумф на турниру.
Данас су и 3×3 даме пружиле боље партије него претходног дана. У првом мечу дана, четвртфиналу, Србиjа је изгубила од реномиране
репрезентације Румуније 2 резултатом 21:12, иако је, поново, први део меча играла у „егалу“ са противницама. Овај пораз није утицао на морал наших девојака, већ су са одличне две партије у наставку дана освојила пето место на турниру. Прво су убедљиво савладали репрезентацију Хрватске Б резултатом 21:9, да би у мечу за пето место победиле прву репрезентацију Румуније резултатом 19:16. Треба нагласити да су ово билi први мечеви наших дама, те постигнут резултат улива поверење за остварење доброг резултата у предстојећим квалификацијама за 3х3 Европско првенство.
Обе наше репрезентације ће се већ у среду (16.јуна) окупити у Кошутњаку
(Републички завод за спорт и хотел Трим) како би наставиле са припремама, а наредно такмичење на коме ће учествовати биће међународни 3×3 турнир који ће се одржати у Београду 18-19.јуна на Калемегдану (терени КК Црвена звезда).