Сениорска 3×3 репрезентација Србије у суботу, 24. јула одиграће своје прве мечеве на Олимпијским играма у Токију, и на тај начин исписати историју ове нове кошаркашке дисциплине.

Ово је први пут да се 3×3 кошарка нашла у олимпијској спортској породици, а Србија не само да ће имати свог представника на овом такмичењу, већ та екипа важи за фаворита за освајање (најсјајније) медаље. 3×3 репрезентација у саставу: Душан Домовић-Булут, Дејан Мајсторовић, Александар Ратков и Михаило Васић, у сваком случају ће исписати историју олимпијског спорта самим учешћем, а сви се надамо – и освојеном медаљом.

Први противник репрезентације Србије на турниру је екипа Кине, а меч се игра од 12.00 сати по локалном времену (5.00 сати по српском). Након овог меча нашу екипу од 15.25 часова (8.25 по српском времену) очекује сусрет против репрезентације Холандије. Расположење у екипи је на високом нивоу, а надамо се да ће се све то видети и сутра на терену у мечевима који су на програму.

Репрезентативци су вечерас учестовали у свечаном дефилеу олимпијскog тимa Србије током церемоније отварања Олимпијских игара у Токију.

У недељу и понедељак (25. и 26.јула) репрезентација Србије ће у истим терминима играти своје мечеве на олимпијском туриру и то: 25. јула против репрезентација Пољске и Белгије, а 26. јула против репрезентација Јапана и Летоније. Последњи меч на турниру, у оквиру прелиминарног дела такмичења, Србија игра против репрезентације Русије 27. јула од 18.00 сати (11.00 сати по српском времену).